top of page
Maurice 4 jaar.jpg

Achtergrond

'...Op de basisschool zong ik in het kerkkoor en speelde in de musical Pompelmoes. Als ik me niet vergis was ik een appel. Op de middelbare school was mijn lievelingsvak Nederlands en niet alleen vanwege een heimelijke 'crush' op mijn docente, wat natuurlijk wel een rol speelde op de achtergrond...'

Maurice Jonkers (1973, Arnhem, Nederland) groeide op aan de oevers van de Rijn in de wijk het Duifje. Na het Gymnasium en de opleiding Chemische Technologie aan de TU Delft verbleef hij voor bijna een jaar in Zuid-Afrika als jonge ingenieur (1995-1996). Daarna volgde een zakelijke zwerftocht. Maurice verbleef in Europa, Amerika en Azië. In deze periode beklom hij razendsnel de 'corporate' ladder bij Chemiereus AkzoNobel en vervulde hij diverse directie rollen (1997 -2011). Het vormde de basis van zijn eerste boek: Chemische Binding. Na een tussenperiode van interim projecten en ondernemerschap in onder andere de 'duurzame' energie en marketing branche (2012-2015). Vanaf 2015 richt hij zich op zijn oude liefde en eeuwig brandende vlam: schrijven en theatrale optredens. Zijn vrije werk bestaat uit publicaties van columns, verzen en boeken, theatrale optredens. Verder verbindt hij zich niet aan een bepaalde vorm, maar combineert ze naar hartelust. Zijn stijl is ritmisch, lyrisch, clownesk en doorspekt met humor, emotie, muziek en 'grinta', i.e. verbetenheid en bezieling. Naast zijn eigen werk is hij beschikbaar voor publieke optredens & film. Zijn internationale en zakelijke ervaringen deelt hij met bachelor studenten als docent en coach voor start-ups.

IMG_9194.JPG

Privaat

'...Ik ben samen met Hilma. Ze is mijn kompas. zonder compassie We  hebben twee dochters, twee zoons, een hond en twee katten.

bottom of page