top of page

Van Rusland met liefde

Ik heb een deadline. Om twaalf uur valt de bijl. Het is een race tegen de klok. Ik moet iets af hebben. Zoekend naar inspiratie val ik terug op een oude wijsheid van de vorig jaar overleden schrijver A.L. Snijders.


Verbeelding begint bij de realiteit.

Ik moet het dus van buiten halen.


'Schatje, is er nog wat gebeurd vandaag?'


'Nou, Lil' Kleine heeft zijn vrouw in elkaar geslagen en Glennis Grace de Jumbo.'


'Dat waren toch juryleden van de Voice?'


'Ja.'


'Hebben ze ook nog foto's gestuurd?'


'Nee, dat niet.'


'Laat dan maar, daar kan ik niks mee.'


'Heb je dan geen oplossing voor de Oekraïne en de Krim?'


’Dat kan ik toch niet even in een paar uur oplossen. Dat is ingewikkelde materie. Dat gaat eeuwen terug. Trouwens, daar ga ik niet over, dat valt onder jou. Jij stamt rechtstreeks af van het Huis van Kiev en dat is weer opgezet door ene Rurik en dat was een Viking. Eigenlijk is Rusland van Noorwegen. De Noren hebben trouwens ook de meeste medailles op dit moment op de Olympische Spelen.'


'Oh, dus het is niet van de Russen?


'Nee, toen niet.'


'Maar, jij bent toch afstammeling van Keltische Druïden, onafhankelijke oude wijze mannen met witte baarden en jurken? Jij hebt toch wel een oplossing?'


'Nou, eigenlijk wel. Alle partijen hebben onverwachte winst nodig, zonder oorlog. Het oostelijke stukje gaat naar Rusland, dan hebben ze een directe verbinding naar de Krim. Dat hebben ze nu toch al. De rest van de Oekraïne wordt direct toegelaten tot de NAVO, dan zijn ze daar verder veilig. Onder begeleiding van de Verenigde Naties kunnen de Russisch gezinden naar het oosten en andersom. Nou en verder voeren we alleen nog oorlog in de vorm van sport. Kan je het nog volgen?'


'Nee, ik ben even afgeleid schatje...'


'Oh, wat dan, is er Corona nieuws?'


'Nee, ik krijg net een DickPic. Hé, die ken ik!'


'Ja klopt, die is van mij. Happy Valentine's Day!'


'Ach lieverd, jij denkt ook aan alles.'


'Dat klopt, morgen om 7.30 de ploegenachtervolging bij het schaatsen. Welterusten.'


'Truste, schatje.'


Comments


bottom of page